368.media

Нардепа Колісник засудили за недостовірне декларування

ВАКС визнав винуватою обвинувачену у недекларуванні нерухомості та автівки народного депутата з фракції «Слуга народу» Анни Колісник, а також оштрафував її на 2,6 тис. гривень за неявку у судове засідання.

Водночас у зв’язку з завершенням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності Колісник звільнено від покарання. Нардеп у суді зазначала, що не повинна була декларувати, зокрема авто, оскільки користувалася їм час від часу.

За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн гривень.

Раніше про знайдені  невідповідності повідомляло Національне агентство з питань протидії корупції. У висновку відомства йшлося, що Колісник не зазначила в декларації нежитлове приміщення у Харкові, яке їй належить на 25%. Також декларант не записала інформацію про те, що користується квартирою у Києві вартістю 1,6 млн гривень, сказавши НАЗК, що «забула» це зробити, бо на момент декларації вже тривалий час не використовувала це житло.

Окрім цього, народний депутат не задекларувала мотоцикл Honda 2014 року випуску, який вона купила в 2017 році.

Exit mobile version