368.media

Експосадовця Міноборони засудили за спробу підкупу

ВАКС призначив 4,5 роки позбавлення волі ексзаступнику начальника управління військових представництв Міністерства оборони Дмитру Комасі, якого обвинувачували у пропозиції надання грошей директору департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Андрію Бойку. Про це повідомляє САП.

За версією обвинувачення, він навесні 2021 року пообіцяв передати кошти у розмірі 16,8 млн гривень директору департаменту внутрішнього аудиту МО від комерційної компанії. Ця фірма виконує в межах державного оборонного замовлення роботи з реконструкції підземної частини будівлі одного з центральних управлінь під Єдиний центр безпеки для Міноборони.

На думку слідства, кошти призначались за позитивний аудиторський висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам державного контракту. Свої «послуги» посадовець управління військових представництв оцінив у 7 млн гривень – саме стільки він мав отримати за своє «посередництво» між комерційною компанією і директором департаменту внутрішнього аудиту. Загалом йдеться про близько 24 млн гривень.

Як вважають у НАБУ, позитивний висновок аудиту дозволив би приватній компанії отримати повну суму оплати за укладеним контрактом, загальна вартість якого становить понад 400 млн гривень, та претендувати на укладення наступних договорів щодо облаштування інших частин системи.

Exit mobile version