368.media

У Житомирі затримали військового пенсіонера, котрий працював на окупантів

У результаті спецоперації у Житомирі затримали військового пенсіонера, котрий працював на окупантів. Про це повідомляє СБУ.

Зловмисником виявився колишній заступник командира однієї з українських військових частин, який ще на початку 1990-х років пішов у відставку.

Встановлено, що у липні минулого року розвідувальний підрозділ ПВК «Вагнер» залучив його до негласної співпраці. Ворог здійснив дистанційне вербування через «Вконтакте», якою активно користувався фігурант.

За вказівкою агресора він збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, а також «цікавився» персональними даними діючого командного складу українських військ в регіоні. Він фіксував координати вуличних систем відеоспостереження, які знаходяться поблизу будівель органів державної влади та правоохоронних органів.

Зрадник передавав «вагнерівцям» інформацію через відпрацьовані канали електронного зв’язку у вигляді фотографій карт з відмітками.

Контррозвідники СБУ поетапно задокументували злочинні дії російського агента і затримали його напередодні спроби втечі за кордон. Поплічнику ворога висунули підозру за ч. 2 ст. 111 КК.

Exit mobile version