368.media

У Ковелі ухилянта від призову засудили на три роки

У Ковелі Волинської області Сергія Кузьменка визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку за ст. 336 КК.

У жовтні 2022 року військово-лікарська комісія визнала обвинуваченого придатним до військової служби. Але він ухилився від призову.

Чоловік вину визнав і показав, що мусить утримувати дружину, двох дітей і хвору матір. Для цього він працює неофіційно продавцем і отримує 15-20 тис. зарплати. Йому відомо, що мобілізованим виплачують близько 30 тис., що є більше від зарплати продавця, але все одно він не бажає бути мобілізованим, оскільки має погане передчуття. Говорив про каяття і просив його суворо не карати.

Суд дійшов висновку, що мотивом обвинуваченого було не матеріальне забезпечення сімʼї, а страх перед тягарем військової служби.

Воєнний стан у державі триває, чоловік  придатний до служби, відстрочок від призову не має, але свідомо не бажає нести тягар військової служби. Однак при умовному покаранні психологічне ставлення до вчиненого в обвинуваченого не зміниться.

У свідоцтві про народження дитини батьком зазначений колишній чоловік дружини обвинуваченого, який, як виявилося, сплачує регулярні аліменти.

Матір обвинуваченого проживає окремо від його сімʼї, має певні захворювання, але дані про обмеження її працездатності відсутні і вона не є особою пенсійного віку. Тому суд вважає, що доводи про утримання цих членів родини є помилковими.

Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі.

Exit mobile version