368.media

У Рівному сержанта ЗСУ засудили за вбивство через необережність

У Рівному сержанта ЗСУ Артема Мотика засудили за вбивство військовослужбовця через необережність. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку місцевого суду за ч. 2 ст.414 КК.

Головний сержант штурмового батальйону обіймав посаду командира кулеметного відділення. У вересні 2022 року його підрозділ дислокувався в одному з сіл під місто. Артем Мотик на ліжку у спальній кімнаті тримав у руці заряджений пістолет «ТТ». Не переконавшись у наявності патрона у патроннику, чоловік спрямував стволу напрямку ліворуч та назад таким чином, що його права рука опинилася під пахвою лівої рук. Далі сержант натиснув на спусковий гачок, у результаті чого відбувся постріл. Куля влучила у солдата, який у цей час з’явився у вхідних дверях.

Потерпілий отримав наскрізне поранення живота з ушкодженням внутрішніх органів з зовнішньою та внутрішньою кровотечею. Солдат помер у кареті швидкої допомоги внаслідок масивної крововтрати.

Обвинувачений визнав провину. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді двох років іспитового строку. Артем Мотик у 2020 році був засуджений Жовтневим районним судом Маріуполя до 7 років та місяця за ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127 та ч. 2 ст. 121 КК , але був звільнений від відбування покарання у зв’язку із його фактичним відбуттям.

Exit mobile version