368.media

Справу ексголови «Держзовнішінформу» закрили через закінчення строків давності

САП змінила обвинувачення колишньому виконувачу обов’язків директора ДП «Держзовнішінформ» В’ячеславу Корітку з розтрати 9,87 млн гривень на службову недбалість. Через це справу стосовно нього закрили, оскільки у ній закінчилися строки давності. Рішення ухвалив ВАКС.

Ще в травні 2022 року Корітка та його заступника Руслана Філіна обвинувачували в розтраті. Проте у березні 2023 року посадовцю вже інкримінували службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК).

Це злочин є нетяжким, а строк давності на притягнення особи до відповідальності складає 5 років. Враховуючи, що Корітку інкримінують вчинення службової недбалості у 2014 році, то строк давності у справі закінчився ще в 2019 році. Тому судді справу щодо нього закрили.

Водночас суд продовжить судити ексзаступника директора ДП «Держзовнішінформ» Руслана Філіна. Йому інкримінують розтрату (ч. 5 ст. 191 КК), строк давності в якій складає 15 років.

Як відомо, ексдиректора та його заступника обвинувачували у розтраті майна. За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вони, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладення договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг.

На підставі них безпідставно перераховано 9,87 млн гривень на рахунки низки приватних компаній. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

Exit mobile version