368.media

Колаборантці з Лиману дали п’ять років в’язниці

Мешканку Лиману Донецької області Людмилу Сороку засудили на п’ять років за колабораціонізм. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Індустріального райсуду Дніпропетровська.

У серпні 2022 року жінка добровільно обійняла посаду «исполняющей обязанности начальника управления труда и социальной защиты населения администрации города Красный Лиман».

Псевдочиновниця провела реєстрацію «управления труда и социальной защиты населения администрации города Красный Лиман» в так званих «Федеральной налоговой службе ДНР г.Енакиево», «Республиканском банке ДНР г.Енакиево», «Фонде социального страхования ДНР г. Енакиево», «Республиканском казначействе ДНР г.Енакиево», отримала гербову печатку, довідку про реєстрацію та положення «управления».

Обвинувачена керувала співробітниками «управления», підбирала кандидатів на вакантні посади, брала участь у щоденних нарадах голови окупаційної адміністрації міста Лиман, приймала жителів міста з приводу оформлення різних видів соціальної допомоги та ін.

Наприкінці вересня  жінка на блокпосту міста Кремінна написала заяву про звільнення і передала гербову печатку й установчі документи так званому «заместителю главы администрации г. Красный Лиман». Через декілька днів її затримали і повідомили підозру за ч.5 ст.111-1 КК.

У березні цього року вона уклала угоду з прокурором, визнавши вину.

Сороці призначили узгоджене покарання — 5 років увʼязнення із забороною обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10  років та з конфіскацією майна.

Exit mobile version