368.media

У Дніпрі чотирьох вояків ЗСУ покарали за непокору

У Дніпрі чотирьох військовослужбовців відправили до дисциплінарного батальйону за невиконання наказу. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироків Індустріального райсуду за ч.4 ст.402КК.

Військовослужбовця Олександра Ломаку зі стрілецького відділення, суд відправив до дисциплінарного батальйону за відкриту відмову 15 січня 2023 року виконати бойове розпорядження щодо висунення в район північної околиці населеного пункту та зайняття оборонних рубежів.

Аналогічне покарання у вигляді двох років дисциплінарного батальйону суд обрав стрільцю Сергію Воронюку, котрий того ж дня, отримавши наказ про висунення в район північної околиці населеного пункту та зайняття оборонних рубежів, відмовився виконати наказ командира.

Виконати наказ командира, щодо висунення в район північної околиці населеного пункту та зайняття оборонних рубежів відмовився гранатометник  Віктор Поярко. Суд визнав його винним за ч.4 ст.402КК та призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з відбування покарання у дисциплінарному батальйоні.

Відкрито відмовився виконати наказ командира помічник гранатометника Олександр Миколаєнко. Отримавши 15 січня 2023 року наказ щодо висунення в район північної околиці населеного пункту та зайняття оборонних рубежів він з мотивів небажання виконувати свій конституційний обов’язок щодо захисту Вітчизни відмовився виконати наказ.

Суд призначив аналогічне покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відбування покарання у дисциплінарному батальйоні.

Exit mobile version