368.media

Окупанта із Бурятії підозрюють у вбивствах цивільних на Київщині

Національна поліція висунула підозру порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовцю збройних сил рф.

За текстом підозри, йдеться про Саяна Ільярова із Бурятії, який служив старшим навідником у 5-й танковій бригаді. Підрозділ окупантів мав наступати в Київській області в районі ділянки автодороги Київ-Чоп, між селами Мила і Березівка.

Ільяров та інші поки невстановлені російські солдати патрулювали село Березівка і виконували злочинний наказ — розстрілювали всіх цивільних, хто машиною або пішки пересувався вулицями.

У березні 2022 року, близько 17 години, стоячи на блокпосту, росіяни помітили, що вулицею Лесі Українки їде біла машина. Ільяров та інші солдати без ніяких попереджень відкрили вогонь, зробивши не менше 21 пострілу. Поранений водій ще залишався живий. Окупанти витягли його з машини, наклали жгут на ногу і спробували допитувати. Але поранений не міг відповідати. Тоді військові вирішили його вбити. Невстановлений солдат ударив потерпілого прикладом автомата в обличчя. Після цього Ільяров вистрелив у голову лежачого, заподіявши йому смерть.

У цей же день росіяни заховали тіло вбитого в каналізаційному колодязі на узбіччі 37 кілометра автодороги Київ-Житомир, поблизу автозаправки БрСМ, що в селі Бузова Бучанського району Київської області.

За порушення законів та звичаїв війни у поєднанні з умисним вбивством Ільярову загрожує від 10 до 15 десяти років позбавлення волі або довічно.

Exit mobile version