368.media

В Одесі контрактника покарали за крадіжку гранат

В Одесі солдат Едуард Онуфер привласнив гранати РГД-5 та Ф-1, виданні йому в користування, та надалі продав їх. Про це редакції  368.media  стало відомо з вироку суду за ч. 4 ст. 410 та ч. 1 ст. 263 КК.

Зазначається, Едуард Онуфер, будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом, отримав у користування гранати РГД-5 та Ф-1.

Не пізніше 15 квітня 2022 року, Онуфер продав молодшому сержанту гранату Ф-1 та запал до неї за  1,5 тис. гривень. Наступного дня, 16 квітня, він продав осколкову гранату РГД-5 за таку ж суму співслужбовцю, курсанту 1-го курсу.

В суді Едуард Онуфер свою вину визнав та розповів, 25 лютого 2022 року він був направлений до міжнародного аеропорту «Одеса» для виконання бойових завдань.

В аеропорту йому видали бойовий комплект: поставили дві великі місткості з боєприпасами, поруч з якими стояв командир, з котрих Онуфер взяв самостійно близько 340 патронів калібру 5,45 мм, а також гранати РГД-5 та Ф-1. Через пару днів він розписався за те, що отримав патрони та дві гранати. Надалі за розпорядженням командира він був направлений у військову академію.

Через п’ять днів до нього звернувся, молодший сержант і попросив у нього гранату Ф-1, на що він погодився, за що останній в руку йому дав 1500 гривень. Наступного дня до нього звернувся курсант 1-го курсу, якому він віддав гранату РГД-5, за яку останній йому в руку дав грошові кошти у розмірі 1500 гривень.

Малиновський районний суд міста Одеси визнав Едуарда Онуфера винним за ч. 4 ст. 410, ч.1 ст. 263 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки з триманням у дисциплінарному батальйоні.

Exit mobile version