368.media

У Рівному водія армійського тягача засудили на 2 роки за п’яну аварію

У Рівному водія евакуаційної роти однієї з військових частин Мирона Каричорта засудили до двох років позбавлення волі за ДТП, скоєну напідпитку. Про це редакція дізналася з вироку місцевого суду за ч. 1 ст. 415 КК.

У червні минулого року молодший сержант їхав по автодорозі М-06 на тягачі MA3-537 з напівпричепом. Подія сталася о третій годині ночі. Каричорт, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснюючи розворот ліворуч, перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним і не створить небезпеки іншим учасникам руху.

Військовослужбовець не надав перевагу транспортному засобу, що рухався рівнозначною дорогою в зустрічному напрямку прямо. Він здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із Mercedes-Benz Sprinter. Водій авто отримав множинні переломи, що відносяться до ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

В крові у Каричорта експертиза показала наявність 1,10 ‰ алкоголю. Обвинувачений визнав вину. Він заявив, що він незадовго до події випив 200 грамів горілки. Зазначив, що намагався загальмувати, однак уникнути зіткнення з іншим автомобілем не вдалося. Просив вибачення та вказував про щире каяття.

Рівненський суд засудив його до двох років позбавлення волі.

 

Exit mobile version