368.media

На Миколаївщині за держзраду затримали військовослужбовця

У прифронтових районах Миколаївської області за державну зраду затримали контрактника однієї з військових частин.

Як повідомляє СБУ, у лютому 2023 року він за власної ініціативи вийшов на спецслужбу рф, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити зв’язок з агресором, він «звернувся» до сестри з росії. Остання  перебуває у близьких стосунках з заступником командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону зс рф Володимиром Снєговським.

З ворогом жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення. Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф.

Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок з фігурантом.

Ворожий агент виконував вказівки свого «куратора» щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Також зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 КК (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Exit mobile version