368.media

Нардепа Забродського звільнили від покарання за недекларування майна

ВАКС закрив справу щодо недекларування майна депутатом Верховної Ради Михайлом Забродським (Європейська солідарність) у зв’язку із закінченням строку давності.

У кінці 2021 року НАЗК виявило недостовірні відомості у декларації Забродського. Він не вказав у декларації орендований ним житловий будинок. Його вартість оцінили у 1,54 млн гривень.

В листопаді 2021 року Забродський отримав грошову допомогу від управління справами апарату парламенту у сумі 522 тис. гривень.

Забродського обвинувачували у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК (в редакції Закону 04.12.2020 N1074-IX).

Клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності на стадії судового розгляду передбачає, що особа фактично відмовляється від процедури дослідження доказів, а закриття кримінального провадження з цих підстав не підтверджує його винуватості чи невинуватості.

Справа Забродського надійшла на розгляд до Вищого антикорсуду 3 лютого 2023 року, а за версією сторони обвинувачення проступок був учинений 6 березня 2021 року. Строк давності – два роки у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі.

 

Exit mobile version