368.media

Австрійський суд відмовив в екстрадиції олігарха Бахматюка

Кримінальний суд Відня ухвалив рішення про відмову в екстрадиції Олега Бахматюка до України у справі ВіЕйБі Банку (VAB Банку) на запит української прокуратури. Про це повідомив сам бізнесмен.

Австрійський суд своїм рішенням, винесеним відповідно до частин 1 та 2 статті 19 закону Австрії про екстрадицію та взаємну правову допомогу, не лише визнав вимогу української прокуратури про екстрадицію мене незаконною, а й назвав її, дослівно цитую: неприйнятною.  Бахматюк

Він уточнив, що слухання справи про екстрадицію розпочалося наприкінці минулого року, остаточне рішення було ухвалено в січні, австрійська прокуратура відмовилася від оскарження, і справа набула чинності 6 лютого, а офіційно надійшла до української прокуратури минулого тижня.

Бахматюк   підтвердив готовність до співпраці зі слідством. Як повідомлялося, детективи НАБУ 11-12 листопада 2019 року повідомили про підозру експершому заступнику голови НБУ Олександру Писаруку, який на той момент і досі очолює правління Райффайзен Банку, члена ради НБУ Миколи Каленського та ексглави банківського нагляду НБУ у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту VAB Банку на 1,2 млрд грн у жовтні 2014 року.

Крім них про підозру було повідомлено ще п’ятьом особам: голові наглядової ради та заступнику голови правління VAB Банку, а також трьом посадовим особам приватних компаній, пов’язаних із власниками банку.

Наприкінці листопада 2019 року МВС України за заявою НАБУ оголосило у розшук у цій справі ексвласника VAB Банку Бахматюка та його сестру, гендиректора «Авангарду» Наталію Василюк.

Exit mobile version