368.media

Чоловіка, що працював водієм у окупаційній поліції Ізюму, отримав 12 років

Працівника ДП «Укргазвидобування» Віталія Мальцева, який добровільно служив у «народній міліції» окупантів в Ізюмі, засудили до 12 років позбавлення волі. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Київського райсуду Харкова за ч. 7 ст. 111-1 КК.

Машиніст підіймача під час окупації пішов працювати водієм чергової частини правоохоронного псевдооргану окупантів. Він перевозив «поліцейських», а також займався ремонтом і доглядом за службовим автомобілем Renault.  Це поліцейське авто привласнили окупанти.

Обвинувачений з початку липня до початку вересня 2022 року добровільно працював у «народній міліції» водієм чергової частини.

В обовʼязки водія входило перевезення «поліцейських», а також ремонт і догляд за службовим автомобілем марки Renault.

У судовому засіданні  чоловік вину визнав і пояснив, що не мав можливості виїхати з міста разом із родиною, оскільки це було небезпечно. У звʼязку зі скрутним матеріальним становищем і відсутністю грошей на їжу, він погодився на пропозицію знайомого працювати водієм у «народній міліції». Роботу йому запропонував знайомий по роботі в карному розшуку поліції.

За тиждень відпрацьованого часу обвинуваченому давали набори гуманітарної допомоги. Пізніше він подав документи для працевлаштування, а також, щоб отримати допомогу у 10 тис. тисяч рублів. Чоловік підписав договір про працевлаштування з окупаційною адміністрацією.

Захисник просив суд врахувати як пом’якшуючу обставину скоєння злочину внаслідок збігу тяжких особистих, сімейних чи інших обставин. Також що чоловік пішов на співпрацю з окупантами під впливом погроз, примусу, в умовах окупації, коли до нього неодноразово приходили військові і психологічно тиснули щодо виходу на роботу.

Але суд не знайшов підстав для призначення більш мʼякого покарання. Суд не визнав, що обвинувачений діяв під впливом погрози чи примусу, оскільки з його показань вбачається, що він погодився на пропозицію роботи від знайомого, а обставин впливу, погроз, примусу зі сторони російських військових у судовому засіданні не встановлено.

Чоловіка засудили до 12 позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Exit mobile version