368.media

У Львові соратницю Медведчука будуть судити за держзраду

Зрадниця Іваночко

Ексочільницю Львівської обласної організації партії «Опозиційна платформа – За життя» та громадського руху Віктора Медведчука «Український вибір – право народу» Інну Іваночко будуть судити за державну зраду. Про це повідомляє прокуратура регіону.

Жінку влітку минулого року затримали за підозрою за державну зраду. Розслідуванням встановлено, що з 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій.

Діючи за вказівками окупантів, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні.

Обвинувачена також організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

Окрім цього, з 2018 року жінка систематично брала участь в програмах на російських та проросійських медійних ресурсах, виступаючи у ролі «політичного експерта» та фахівця у галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

У своїх інтерв’ю вона поширювала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також нібито розташованих на території держави баз НАТО.

Іваночко перебуває під вартою за підозрою у державній зраді. Її обвинувальний акт скерували до суду.

У наступних публікаціях редакція 368.media   розповість про інших соратників Медведчука, котрі приховують свої реальні політичні симпатії після 22 лютого 2022 року. Уточнюючи, мова йде про спільницю Іваночко, котра насаджувала ідеї «русского мира» під виглядом військового психолога. Остання входить до прокремлівської структури ГО «Міжнародна академія козацтва». Жінка до того ж входить до «Центра Кремлевская стратегия». Організація на російські гроші займалася просуванням російських наративів в українському суспільстві. Також вона мала відношення до чисельних козацьких організацій на сході та півдні Україні, члени котрих стали до лав бойовиків у ході АТО.

Exit mobile version