368.media

У Бердянську встановили колаборантів, котрі вивозять українське зерно

У Бердянську Запорізької області виявили колаборанта окупантів, котрий очолив підприємство з вивозу українського зерна. Про це повідомляє спільнота OSINT Бджоли.

Уродженець села Єлизаветівка Бердянського район Володимир Алєксєєв у березні минулого року з власної ініціативи встановив контакт зі співробітниками фсб та з їхньої подачі організував викрадення та вивезення українського зерна до окупованого Криму.

Зокрема, ця особа не цуралась залучати до своєї діяльності робітників місцевих фермерів, які за певну плату, а інколи і за обіцянку подальшого кар’єрного росту, наводили на місця зберігання зерна та аграрної техніки. Володя також за особистим завданням «чекістів» шукав інформацію щодо позашляховиків фермерів, які «націоналізовувались» росіянами.

Надалі колабораціоніст  налагодив безперешкодний канал отримання «пропусків» для вивезення до Криму бердянських зерновозів, які віджав не без підтримки осіб в балаклавах. Крім цього, за окрему платню Алєксєєв записував у свою колону осіб, які мали намір виїхати до тимчасово окупованого Криму з метою закупівлі продуктами та засобами гігієни для мешканців окупованого Бердянська.

Після успішного викрадення врожаю минулого року та організації на окупованій території Запорізької області Алєксєєв разом із Сосновською Наталією організували на території захопленого ТОВ «Аскет Шиппінг» у морському порту м. Бердянськ та у приміщеннях «Азовського кабельного заводу» структурний підрозділ №2 Бердянської філії «Государственного унитарного предприятия «Государственный зерновой оператор», директором якого було призначено нашого героя.

Таким чином, Алексєєв В.С. та ветеринарка Сосновська Н.М. продовжили свою злочинну діяльність з викрадення українського зерна, але вже не як звичайні рейдери, а як офіційно зареєстровані колаборанти-підприємці, які скуповують за безцінь продукцію фермерів та реалізовують її через новостворену окупаційну організацію. Під кінець 2022 року зрадники вивозили аграрну продукцію вагонами «РЖД».

Exit mobile version