368.media

На Сумщині солдата засудили за напад на майора

У місті Лебедин кулеметника Олексія Карташова засудили за напад на офіцера. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку місцевого суду Сумської області за ч. 4 ст. 405 КК.

Старшого солдата Карташова зарахували на службу восени 2020 року. У середині березня минулого року кулеметник у стані  алкогольного сп’яніння сидів в будівлі, де тимчасово дислокувався його підрозділ. Майор, побачивши стан підлеглого, намагався припинити порушення дисципліни. Натомість Карташов наблизився до офіцера та чолом голови вдарив його в ділянку чола. Противоправні дії старшого солдата припинили товариші, які були поруч.

У судовому засіданні Карташов вину визнав повністю. Він виразив своє невдоволення станом, який склався, оскільки вони з підрозділом тримали оборону Лебедина, а він бажав більш активних дій. З майором у них виникла суперечка, з приводу того, що він почав збирати речі, мав намір покинути місце дислокації підрозділу. Майор заважав йому. Стан алкогольного сп’яніння не заперечує, оскільки разом з іншими військовослужбовцями близько 16 години того ж дня вживали алкогольні напої. В останньому слові вказав, що хотів би далі проходити військову службу та бути вірним присязі.

Допитаний офіцер пояснив, що після авіаударів по місту, склад підрозділу було розосереджено. У нього була інформація про розпивання алкогольних напоїв окремими військовослужбовцями, після чого він вишикував особовий склад та проводив роз’яснювальну роботу. Від солдата Карташова почало надходити багато запитань, після чого він доставив його до командира частини. Коли повернулись до місця дислокації до будинку культури, кулеметник перебував у збудженому стані та вдарив його головою в ділянку лоба. Також вказав, що жодних претензій до старшого солдата не має.

Суд призначив йому покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців на строк  у два роки.

Exit mobile version