368.media

В Рівному підполковник СБУ виправдовувала дії окупантів

Підполковнику управління СБУ Рівненської області повідомили про підозру у  виправдовуванні російської агресії. Про це повідомляє ДБР.

Жінка активно продукувала «меседжі» російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема, жінка переконувала, що війна в Україні вигідна, перш за все, США, наголошувала, що «Захід переслідує власні інтереси», а також, що саме через Україну, а не через росію, як країну-агресора, всі європейські країни страждають через підвищення тарифів та санкції.

У розмовах службовиця захоплювалась політикою Лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні росії через те, що не визнала «автономними» Донецьку та Луганську області. Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже «вони прийняли рішення їх захищати», а українських військових звинувачує у постійних «провокаціях».

Жінка проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла. Наразі вона відсторонена від займаної посади та перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування буде прийняте рішення щодо її подальшого звільнення. Вона підозрюється у виправдуванні, визнанні правомірною, а також запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинене службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК).

Exit mobile version