368.media

На Сумщині водій ЗСУ отримав 5 років за втечу з частини

На Сумщині військовослужбовця ЗСУ Сергія Бічера засудили до п’яти років позбавлення волі за залишення військової частини. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Буринського райсуду за ч.5 ст. 407 КК.

Бічера мобілізували посаді водія польової лазні роти матеріально-технічного обслуговування. Наприкінці вересня минулого року він покинув місце служби у Бурині та поїхав вирушив додому у Чернівецьку область. Приблизно через два тижні обвинуваченого побачили біля магазину на Сумщині. Його забрали та привезли до місця дислокації підрозділу.

Військовослужбовець свою провину не визнав. Він заявив суду, що в нього був конфлікт із командиром взводу. Того дня із самого ранку він зі співслужбовцями займався заготівлею дров, а потім командир взводу  наказав йому іти в кочегарку складати дрова. Бічер відмовився, посилаючись на болі у спині.

Надалі командир начебто почав кричати, що застрелить його та схопився за пістолет. Злякавшись за  життя, обвинувачений викликав таксі до штабу, щоб повідомити про інцидент. Однак його не випустили. Потім він дзвонив керівництву частини, але його ніхто не вислухав. Саме тому він поїхав додому.

Водій переконував, що нібито намагався повернутися на службу, але його ігнорували, не впускали у військову частину, не відповідали на дзвінки. Командир взводу начебто неодноразово бив його та погрожував фізичною розправою, так що він постійно скаржився керівництву, але це було марно.

Командир підрозділу розповів, що обвинувачений не хотів складати дрова, кажучи, що не зобовʼязаний це робити, хоча інші займалися саме цим. Начальник складу був свідком цієї сварки і підтвердив, що ці обставини.

У судовому засіданні версія захисту не підтвердилася. Жодних доказів звернень обвинуваченого зі скаргами до керівництва та органів військової служби правопорядку суду не надали. Бічер не зміг пояснити чому не звернувся до правоохоронців, а поїхав до Чернівецькій області.

Виявилося, що у частині  солдат зарекомендував себе погано, неодноразово був покараний за вживання спиртного. На нього постійно скаржилися інші військовослужбовці з приводу погроз. Крім того, Бічер неодноразово залишав місце служби до трьох днів без поважних причин.

Обвинуваченого засудили до п’яти років позбавлення волі і взяли під варту в залі суду.

Exit mobile version