368.media

Екссуддя з Дніпра відправиться за ґрати на 10 років

Колишню суддю Кіровського районного суду міста Дніпра Наталю Овчаренко визнали винуватою у корупції, покаравши реальним терміном ув’язнення. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів ВАКС.

Жінку визнали винною у вимаганні та отриманні 30 тис. доларів, зловживанні впливом, а також підбурюванні працівників медичної сфери до видачі недостовірних листків непрацездатності і їх використанні.

Суд призначив Овчаренко покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на три роки відповідно та з конфіскацією усього належного її майна.

Цим же вироком лікаря визнали винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 358 КК. Їй  призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі, від якого її звільнено у зв’язку із спливом строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у 2018 році один із колишніх суддів, який фігурував у цій справі, помер. Обвинуваченими в цій справі проходили колишні судді Олег Ходасевич і Наталія Овчаренко. Їх затримали 19 квітня 2017 року за підозрою в отриманні 16 тис. доларів від підсудного. Хабар, загальна сума якого повинна була становити 30 тисяч доларів, вони вимагали за постанову судового рішення на користь підсудного і за вплив на прокурорів для пом’якшення звинувачення.

Пізніше Овчаренко намагалася домовитися з головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким про закриття цієї справи і була затримана за дачу хабаря разом із керівником Кіровського суду Геннадієм Подберезним.

Крім того, як встановлено слідством, Овчаренко декілька разів замовляла у знайомих лікарів Наталії Антонової та Наталії Жмайло лікарняні листи з метою уникнути участі в автоматизованому розподілі судових справ, які не хотіла розглядати. Лікарів теж притягнуто до відповідальності в цій справі за підробку лікарняних листів.

Exit mobile version