368.media

В Кривому Розі менеджера «Укрзалізниці» посадили до в’язниці за крадіжку пилососів

В Кривому Розі до в’язниці відправили заступника начальника виробничого підрозділу «Криворізька пасажирська вагонна дільниця» Павла Кондратенко, який вкрав пилососи. Про це редакції 368.media стало відомо з вироку суду за ч. 2 ст. 191 КК.

У червні 2021 року Кондратенко прибув на територію ВП «Криворізька пасажирська вагонна дільниця» і користуючись своїм службовим становищем надав вказівку підлеглій передати йому, начебто для виробничих потреб, державний пилосос KARCHER- SE 6/100.

Пилосос він завантажив до автомобіля та виїхав з території підприємства. Уже наступного дня, він аналогічним чином привласнив ще один пилосос підприємства. За висновком судово-товарознавчої експертизи вартість одного пристрою становить вісім тисяч гривень.

В суді Павло Кондратенко свою провину визнав та пояснив, що мав намір спробувати чистити автомобілі перед продажем. Однак у першому пилососі виявилась якась несправність, тому він попросив іще один пилосос. Обидва пилососи він самостійно забрав з роботи та перевіз до гаража товариша, де мав намір використовувати.

Через деякий час, коли приїхав до гаража, там були змінені замки. Маючи намір повернути пилососи, у квітні 2022 року, коли він зміг додзвонитись до товариша, той повідомив, що доступу до гаража не має, гараж забрав батько.

Довгинцівський районний суд визнав залізничника винним за ч. 2 ст. 191 КК. Йому призначили покарання  у виді обмеження волі строком на один рік з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Exit mobile version