368.media

У Черкасах жінку, котра закликала бомбити Україну, повторно судили за держзраду

Придніпровський районний суд Черкас повторно визнав  Тетяну Дробот винною у державній зраді та закликах до посягання на територіальну цілісність України.

На початку березня минулого року чоловік обвинуваченої дорогою з роботи, проходив повз «Будинок офіцерів» і зробив декілька фото цієї будівлі та показав їй. Дробот каже, що вони посміялися з цих фотографій, бо вся будівля була укріплена мішками з піском, всюди були військові.

Обвинувачена поділилася фото у Viber з подругами та сестрою, які проживають в Оренбурзькій та Калініградській областях рф і в Португалії. З ними вона у дитинстві ходила у будинок культури. Жінка пояснювала, на емоціях написала їм, щоб вони подивились на що його перетворили і що вона б була не проти щодо удару збройних сил рф по цій будівлі: «Бомбануть, шоб його тут не було».

Дробот підтвердила, що має сторінку в мережі «Однокласники». Одного разу вона побачила в стрічці допис щодо підняття російського прапору над містом Каховка Херсонської області із текстом такого змісту: «Город Каховка Херсонской области. Российский флаг поднимается над администрацией города на период проведения специальной военной операции по денацификации Украины». Жінці це сподобалося, вона поставила «клас» і публікація поширилась у неї сторінці.

У судовому засіданні обвинувачена вибачилася і каялася за скоєне. Але жінку все одно визнали винною.

У жовтні цей суд засудив Дробот до 10 років позбавлення волі. Адвокат оскаржував це рішення, наполягаючи на тюремному покаранні не більше 8 років. Апеляційний суд скасував вирок з інших причин: бо суд першої інстанції не виклав формулювання обвинувачення, яке визнав доведеним. Через це справу розглянули повторно. Оскільки жінка визнає вину, то за згодою учасників слухання знову відбувалося у спрощеному порядку, тобто суд обмежився тільки допитом Дробот.

Exit mobile version