368.media

У Києві військового прокурора покарали за нетверезе водіння

Начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Євгена Копитця покарали за водіння у нетверезому стані. Про це редакція 368.media  дізналася з рішення КДКП.

У квітні 2022 року на військового прокурора склали протокол за ст. 124 КУпАП.  Він скоїв аварію у Києві. Під час оформлення  документів у Копитця виявили ознаки алкогольного сп’яніння. За результатами тестування у прокурора в крові виявили 2,04 проміле алкоголю. На нього склали протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП.

У документі прокурор зазначив, що він не працює. Постанова Дніпровського районного суду справа за ДТП була закрита із закінченням строків. Одночасно його визнали винним у нетверезому водінні. Копитець намагався оскаржити рішення в апеляції, проте невдало.

Копитець погодився із висновком члена комісії, оскільки описаними його діями скомпрометовано його та керівництво прокуратури. Але складання стосовно нього адміністративних протоколів у засобах масової інформації не висвітлювалося.

За рішенням керівництва Копитця позбавили преміальних виплат.Окрім цього, прокурор Копитець 7 лютого звернувся із заявою про звільнення його з адміністративної посади, яка буде задоволена.

У КДКП вирішили накласти на військового прокурора дисциплінарне стягнення у виді заборони на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, строком на один рік.

Exit mobile version