368.media

У Конотопі чоловік отримав строк за п’яні розмови про «русский мір»

У Конотопі Сумської області громадянина визнали  винним у виправдуванні збройної агресії російської федерації і глорифікації ворожих збройних формувань.

У квітні 2022 року обвинувачений у стані алкогольного спʼяніння зайшов у магазин «Продукти». Спочатку він наблизився до продавчині і кинувся на неї зі спини.  Він заявив, що вона є його дружиною. Жінка ледве вивільнилась, а відвідувач почав говорити, що через три дні прийде «русский мир» і всіх почнуть ґвалтувати, убивати, на кишки намотувати.

У цей час до магазину зайшов інший чоловік і замовив каву. Обвинувачений переключився на покупця, намагаючись показати йому якесь відео, і вони вийшли на вулицю. Там молодик продовжив агресивно кричати, що тут усі бандерівці і не розуміють, як добре жити при Росії, що через три дні прийдуть російські війська і тут буде «русский мир», радив вчити російський гімн.

За його словами, в Луганську та на Донбасі не РФ вбиває людей, а ЗСУ знищують українців. Також він заявив, що в Бучі стріляють самі українці, а потім роблять фото, щоб весь світ думав, що це роблять росіяни і ще потрібно довести, що це саме вони, що для українців мало того, що відбувалося в Бучі. Люди, почувши це, викликали поліцію.

У судовому засіданні свідки підтвердили ці обставини. Вони також розповіли, що обвинувачений розповідав, що в його місті українці забрали в нього будинок і якби не  ЗСУ, то він би спокійно собі жив на Донбасі, а через владу України втратив це право, називав усіх українців бандеровцями. Коли в нього спитали, чому він тут живе, то  відповів, що йому тут гарно платять.

Підсудний вину не визнав та показав, що є внутрішньо переміщеною особою і з 2014 року проживає в Конотопі з матірʼю та її чоловіком. Того дня вдома вжив приблизно півлітра горілки, а потім вийшов за цигарками.

У магазині намагався показати іншому покупцеві відео на своєму мобільному телефоні. На що чоловік у нього запитав, чи він не з  того боку, чи не  окупант. Він був сильно пʼяний і допускає, що міг чогось наговорити, але проти того, що викладено в обвинуваченні, категорично заперечує. Вважає, що свідки його обмовили.

Чоловік неодноразово засуджувався, але його судимості вважаються погашеними.  Суд вирішив, що виправлення обвинуваченого неможливе без ізоляції від суспільства.  Вироком суду громадянину призначено 2 роки позбавлення волі.

Exit mobile version