368.media

Мешканця Мирнограда засудили за поширення інформації про переміщення ЗСУ

Жителя Мирнограда Донецької області визнали винним у колабораціонізмі. Відповідний вирок ухвалив суд.

За матеріалами справи, з кінця червня і до середини вересня минулого року чоловік надсилав у Telegram інформатору росіян дані про переміщення і дислокацію військової техніки ЗСУ на території населених пунктів Мирноград, Покровськ і Покровського району. Він надсилав скриншоти карти із відмітками, текстові та голосові повідомлення

Обвинувачений діяв з ідеологічних мотивів. Листи він супроводжував поясненнями: «Не знаю на сколько много техники, но там надо все тупо выжигать на..уй, потому что п..дец будет».

Чоловік у вересні закликав завдати ударів по мостам навколо міста Святогірська, по мосту біля Святогірської Лаври, щоб унеможливити наступ ЗСУ. Зловмисник радив росіянам, коли краще обстрілювати позиції, щоб завдати українській армії більше шкоди.

Дії кваліфіковано допомогу збройним формуванням держави-агресора у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч.7 ст.111-1 КК).

За угодою про визнання винуватості чоловік відбуватиме 12 років увʼязнення. Також йому забороняється на 10 років обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Exit mobile version