368.media

Командира підрозділу Росгвардії підозрюють у катуванні українців

Командир 15-го загону спецпризначення «Вятич» Росгвардії  Алєксей Ощепков підозрюється у жорсткому поводженні із цивільним населенням. Відповідний текст підозри розміщений на сайті Офісу генпрокурора.

Під час окупації сіл Іванівської територіальної громади Херсонській області Ощепков віддавав накази щодо незаконного затримання і застосування насильства і катування до цивільних мешканців.

На початку травня  окупанти обшукали будинок голови селищної ради і затримали його сина. Чоловікові накинули поліетиленовий пакет на голову,  стяжками закріпили руки за спиною і завдали не менше пʼяти ударів по ниркам ногами. Окупанти відвезли потерпілого до захопленого приміщення відділу поліції. Там чоловіка били кулаками по тілу і допитували. За пару годин за наказом Ощепкова цивільного відпустили.

Крім того, 22 червня  росіяни намагались схилити до співпраці старосту Українського старостівського округу. Для цього вони спершу затримали його 19-річного сина, у пошуках якого староста вимушено прибув у відділок поліції. Тоді окупанти звільнили юнака і увʼязнили старосту. Чоловік утримували не менше двох годин, фізично і психологічно тиснучи, вдарили прикладом автомата в лопатку і один раз ногою по тулубу. Потім до тіла приєднали оголені проводи і катували електрострумом.

Exit mobile version