368.media

Голову Черкаської єпархії УПЦ підозрюють у розпалюванні ворожнечі

Керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП), митрополита Черкаського і Канівського Феодосія (Денис Снігірьов) підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Як повідомляє СБУ, митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань.

Під його керівництвом адміністратор сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ, серед яких patriarchia.ru та pravmir.ru. У цих публікаціях представники країни-агресора нав’язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим. Тим самим сприяли загостренню ситуації в регіоні через розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Наразі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про підозру за ст. 161 КК  (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Вирішується питання щодо кваліфікації дій інших причетних за ст. 436-2  КК (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

При цьому сам Снігірьов заявив, що займався богословськими диспутами з приводу апостольського спадкоємства в ПЦУ.

Це богословські диспути. Вони знаходяться в площині каноніки, еклезіології, богослов’я, а аж ніяк не в площині кримінального кодексу та порушення Конституції. У нас у всіх різні точки зору на богословські питання і ці богословські питання ми маємо обговорювати і не згоджуватися з іншими, критикувати. Цим ми й займаємось. Митрополит

 

 

Exit mobile version