368.media

У Кременчуці  солдат тероборони побив капітана

У Кременчуці  солдат окремого батальону територіальної оборони Володимир Васильєв напав на старшого офіцера. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Автозаводського райсуду за ч.4 ст. 405 КК.

В жовтні 2022 року солдат у стані алкогольного сп’яніння, зайшов до кімнати відпочинку, де відпочивав колега. Васильєв виказав йому невдоволення тим, що його викликали до розташування частини. На це товариш відповів, що це наказ чергового офіцера. Надалі Васильєв заявив, що йому не подобається наведення порядку в кімнаті. Товариш додав, що йому треба поважати старших за званням та він доповість про порушення субординації офіцеру.

Через декілька хвилин на сходах у солдата стався конфлікт з начальником групи розвідки. Капітан зробив йому зауваження щодо порушення статуту. При цьому Васильєв вдарив його кулаком по голові. Після ще одного зауваження з боку офіцера, солдат наніс йому ще два удари.

Васильєву висунули підозру за ч.4 ст.405 КК. Він беззаперечно визнав себе винуватим. Чоловіка засудили до покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні на два роки.

Суд вирішив зарахувати у строк відбування покарання строк попереднього ув’язнення з моменту затримання, а саме з 23.12.2022 року до дня набрання вироком законної сили, із розрахунку одному дню позбавлення волі відповідає один день тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Exit mobile version