368.media

Лісники з Харківської та Луганської областей допомогали окупантам будувати лінію оборони

В Україні викрили лісівників, які під час тимчасової окупації частин Харківської та Луганської областей активно допомагали загарбникам будувати фортифікаційні споруди, використовуючи для цього державну деревину.

ДБР повідомило про підозру колишнім працівникам Борівського лісництва в Харківській області, які добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою.

Троє колаборантів отримали від загарбників керівні посади – одного окупанти призначили керувати окупаційним лісгоспом селища Борова, а двом іншим дісталися посади старших майстрів лісу.

Чоловіки активно займалися організацією заготівлі деревини, яку потім окупаційна адміністрація використовувала для будівництва бліндажів та фортифікаційних споруд. Очільник фейкового лісгоспу ще й вербував місцевих мешканців до роботи на ворога.

Під час звільнення селища двоє зрадників втекли до росії, а от третій цього зробити не встиг та почав переховуватися. ДБР встановило його місцеперебування і затримало.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК). Наразі він перебуває під вартою.

Двом його колегам заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК).

Exit mobile version