368.media

У Миколаївській області затримали агента фсб

Агента фсб викрили у ході контрдиверсійних заходів на півдні України. Як повідомляє СБУ, зловмисником виявився мешканець селища Врадіївка. Російська спецслужба залучила його до негласної співпраці через заборонену соцмережу «Вконтакте».

За даними слідства, він перебував на постійному зв’язку з блогером, який проживає в росії і працює на фсб. Саме через нього він передавав розвіддані російським загарбникам.

За даними слідства, він перебував на постійному зв’язку з блогером, який проживає в росії і працює на фсб. Саме через нього він передавав розвіддані російським загарбникам. Для цього створював у Google Maps картографічні матеріали, де мітками позначав українські об’єкти та відправляв їх «зв’язковому» через анонімні месенджери. Під час обшуків за місцями перебування затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та смартфони із доказами листування з представником країни-агресора. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями КК: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників)

Exit mobile version