368.media

Депутату Херсонської облради висунули підозру у сепаратизмі

Депутату Херсонської обласної ради Валерію Літвіну висунули підозру у сепаратизмі. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, депутат від забороненої в Україні партії «Блок Володимира Сальдо», який звільнився у званні генерал-майор міліції, під час тимчасової окупації Херсона співпрацював зі співробітником ФСБ,

Представник російської спецслужби керував процесами встановлення та утвердження влади окупаційних військ, координував створення псевдоправоохоронних та незаконних судових органів на території області.

Роль підозрюваного полягала у наданні куратору  інформації про осіб, яких можна залучити до співробітництва і роботи в окупаційних органах влади. Для цього він особисто контактував як з колишніми правоохоронцями, так і з діючими, схиляючи їх до співпраці з «визволителями». Слідчі встановили, що Валерій Літвін надавав поради співробітнику ФСБ РФ Сініцину щодо осіб, яких той міг залучити до роботи в окупаційних правоохоронних та державних органах.

Також відомо, що депутат особисто схиляв своїх колишніх колег з органів Міністерства внутрішніх справ / Національної поліції України до співпраці з російськими окупантами, йдеться у документі.

Валерія Літвіна підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Exit mobile version