368.media

У Львові посадовиця через матір придбала квартиру за 2 млн гривень

Заступниця начальника відділу митного оформлення запитів  поста «Львів-Північний» Галицької митниці отримала в подарунок квартиру вартістю майже 2 млн гривень від матері, яка придбала її за один день до дарування. Про це повідомляє НАЗК.

Мати чиновниці пояснила, що придбала квартиру поблизу історичної частини міста за заощадження подружжя, отриманих за період трудової діяльності та від продажу двох належних подружжю квартир, а також позики, отриманої від зятя на 2 млн грн.

Під час моніторингу було виявлено, що з 2000 по 2012 роки посадовиця отримала доходів на 200 тис. гривень, а після 2012 року інформація про доходи взагалі відсутня.

Батько чиновниці в період з 2001 по 2020 рік отримав дохід у 340 тис. гривень та в 2018 році продав автомобіль вартістю 48 тис. гривень. Мати чиновниці отримала дохід у розмірі 44 тис. гривень від продажу своєї частки квартири, а у 2016 році її чоловік продав квартиру за 201 тис. гривень.

Але за цей час батьки чиновниці придбали дві автівки загальною вартістю орієнтовно 700 тис. гривень. Крім того, дані реєстру речових прав на нерухоме майно вказують на те, що мати чиновниці у 2016 році також придбала квартиру в Івано-Франківську за 206 тис. гривень.

Спільні доходи батьків чиновниці склали 830 тис. гривень, а витрати 926 тис. гривень. Це свідчить, що заощаджень не було, а витрати значно перевищують отримані доходи.

Гроші зятя?

Зять, який, за словами матері чиновниці, надав їй позику готівкою в розмірі 2 млн гривень, не надав НАЗК будь-яких підтверджуючих документів, наприклад документів на зняття цієї суми з банківського рахунку. Дохід зятя за період з 1998 по 2020 рік склав 3,8 млн гривень.

Також у 2018 році він продав нерухомість на суму 27 тис. гривень. Але відомості з  реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру транспортних засобів вказують на те, що зять матері посадовиці купував нерухомість та автівки на 2,8 млн гривень. Отож, позичити таку значну суму тещі він просто не міг.

Матеріали справи НАЗК передані до правоохоронних органів.

Exit mobile version