368.media

Посадовці Одеської ОВА крали гроші на закупівлі консерів для мешканців Миколаєва

Чиновники Одеської обласної військової державної адміністрації привласнювали кошти, які видавали на закупівлю спеціального спорядження і військового спорядження для підрозділів тероборони та добровольчих формувань.

У схемі були задіяні: ексзаступник голови ОВА Олег Муратов (затримано на хабарі), директор департаменту фінансів та депутат облради Марина Зінченко, колишній співробітник аудиторської служби Андрій Нотевський та директор компанії «Продоптом» Володимир Хоменко.

Замість того, аби спрямувати виділені Урядом України кошти на потреби місцевого населення та військових, посадовці обласної військової адміністрації розробили схему їх привласнення: товари купували за цінами, які значно вищі за ринкові, а отриману різницю розподіляли між всіма учасниками оборудки.

Лише за одним договором на закупівлі продуктів фігуранти «заробили» понад 7 млн гривень. Встановлено, що у квітні 2022 року лише за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів. Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває.

Exit mobile version