368.media

Ексзаступник міністра оборони ховав у дивані 17 млн гривень

У ексзаступника міністра оборони Олександра Миронюка підчас обшуків знайшли у дивані 17 млн гривень. Про це повідомляє «Українська правда».

31 серпня 2022 року український медіапростір сколихнула новина про обшуки в діючого начальника департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Чиновника підозрювали в тому, що він причетний до справи з бронежилетами.

Величезну суму тоді вилучили під час обшуку в колишнього заступника міністра Олександра Миронюка, який до свого звільнення у 2021 році якраз і курував департамент закупівель. Цей чиновник також фігурує у справі про бронежилети.

Під час обшуків у Миронюка знайшли 17 млн гривень, 400 тис. доларів та 100 тис. євро. Після обшуків Миронюк надав суду документ, що гроші з дивана були не його – у нотаріально завіреній заяві, укладеній за тиждень після обшуків, йшлося, що у січні 2022 року всі вилучені гроші Миронюку позичила 86-річна жителька Харкова Елеонора Думіньш.

Останняє родичкою засновників харківського «ХАДО-холдінгу», котрий серед іншого займається виробництвом гвинтівок. КЗ 2016 Елеонора Думіньш зареєстрована як ФОП для оптової торгівлі, і при реєстрації вказала е-mail і телефон, що належать компанії. Цей холдинг має давні робочі взаємини з державним спецекспортером «Прогрес», в якому до і після роботи в Міноборони працевлаштований Миронюк.

Exit mobile version