368.media

У Берегово директора автошколи засудили за хабарництво

Директора автошколи з Берегово Дюло Бірікі визнали винним у хабарництві та оштрафували на 51 тис. гривень. Про це редакція дізналася з вироку суду Закарпатської області.

Директор Берегівського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України Дюло Бірікі взяв хабар від переселенця з Херсона, який вчився в автошколі, щоб отримати водійське посвідчення категорії «В». Чоловік не склав теоретичний іспит на знання ПДР, відтак директор автошколи запропонував йому за 200 доларів допомогти пройти випробування.

Це відбулося 13 жовтня 2022 року, втім вже з наступного дня Бірікі звільнили з посади.

Поліція затримала директора автошколи 18 жовтня  одразу після того, як учень передав йому 8,5 тис. гривень за успішне складання іспиту. У матеріалі про затримання Дюло Бірікі прес-служба поліції Закарпаття зазначала, що чоловік брав такі хабарі систематично – за сертифікати про навчання та успішні складання іспитів.

Директор автошколи уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Фігуранта справи визнали винним за ст. 369-2 ч. 2 КК (зловживання впливом) та зобов’язали сплатити 51 тис. грн штрафу.

Exit mobile version