368.media

В Запорізькій області військовослужбовця судили за підроблені водійські права

В Запорізькій області  старшого солдата Ігоря Сімонова засудили за підроблене посвідчення водія. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 4 ст. 358 КК.

Зазначається, на початку вересня  минулого року Сімонов у мережі Інтернет знайшов оголошення про виготовлення водійських посвідчень. Для цього громадянину треба надіслати копії своїх документів та оплатити виготовлення самого документу. З метою виготовлення водійського посвідчення солдат у мобільному додатку Viber надіслав невідомій особі фотографії своїх особистих документів. Згодом, 15 вересня 2022 року він отримав у відділенні смт Покровське посилку з посвідченням водія оплативши за неї 8 тисяч гривень.

Уже за три дні, 18 вересня, рухаючись на автомобілі Mercedes-benz 200 автодорогою «Запоріжжя-Донецьк» під час перевірки документів він надав працівникам поліції підроблене посвідчення водія, яке не відповідає аналогічним зразкам бланків посвідчення водія, які знаходяться в офіційному обігу на території України та виготовлене за допомогою струменевого способу друку.

Такі дії Сімонова кваліфікуються за ч. 4 ст. 358 КК, а саме як використання завідомо підробленого документа.

Новомиколаївський районний суд Запорізької області визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу 850 гривень, а також стягнув на користь держави 850 гривень витрат на залучення експерта.

Exit mobile version