368.media

Депутата Держдуми засудили до 14 років позбавлення волі

Депутата Державної думи рф Дмітрія Ісламова визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це йде мова у вироку Шевченківського райсуду Чернівців за ч.3 ст.110 КК.

Ісламов 15 лютого 2022 року узяв участь у засіданні парламенту і підтримав звернення до президента щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, як самостійних, суверенних і незалежних держав. Також 22 лютого російський депутат підтримав ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і «ДНР» та «ЛНР».

Ці рішення Державної думи РФ були використані для ескалації воєнного конфлікту і слугували спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою.

У такий спосіб Ісламов як представник влади, за попередньою змовою групою осіб, вчинив умисні дії щодо незаконної зміни меж території та державного кордону України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Суд дослідив протокол огляду сторінки Ісламова у соцмережі «Вконтакте», а також сайту Держдуми щодо голосування та легітимізації повномасштабного вторгнення військ  рф  на територію України. Із цих документів вбачається, що Ісламов проголосував за це рішення. Також у матеріалах справи є численні публікації ЗМІ щодо воєнних злочинів росіян в Україні.

Вироком суду призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання.

Раніше депутатку держдуми рф Валентину Півненко також заочно засудили до 14 років позбавлення волі.

Exit mobile version