368.media

В Одеській області прикордонника оштрафували на півмільйона гривень

Старшого сержанта Білгород-Дністровського відділу прикордонної служби Артура Казака засудили до штрафу майже в півмільйона гривень. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку місцевого суду Одеської області за ч. 3 ст. 332,ч. 1 ст. 368 КК.

У жовтні минулого року до прикордонника звернувся чоловік, який цікавився можливістю виїзду за межі країни на роботу. Прикордонник вирішив скористатися ситуацією для особистого збагачення. Він пояснив співрозмовнику, що за  2,5 тис. доларів може організувати прихований перетин кордону.

Одного дня клієнт подзвонив і сказав, що має гроші. Після цього інспектор призначив йому зустріч ввечері. Чоловік сів у машину й вони поїхали до кордону.

Дорогою обвинувачений пояснив, що вони їдуть на транзитну ділянку дороги, що проходить по території Республіки Молдова. Далі Казак заявив, що висадять його у місці, яке найбільш вигідне для перетину кордону. Це він зробить, користуючись своїм службовим становищем та дружніми стосунками з прикордонниками на пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» і контрольних постах «Удобне» та «Маяки».

Додатково повідомив клієнту, що для переходу кордону треба дочекатися певного часу, а саме приблизно 24 години і потім рухатись до прикордонної застави, а також детально проінструктував, що треба розповісти прикордонникам Молдови.

Чоловік поклав гроші у бардачок. Прикордонник дійсно в’їхав на транзитну ділянку дороги без обов’язкової перевірки документів, отримавши пропускний талон із зазначенням часу в’їзду та кількості осіб у салоні автомобіля. Але повернувся, здавши пропускний талон, що в машині була одна людина.

Паралельно прикордоннику написав ще один клієнт і домовився про себе і тестя — за 5 тис. доларів. Того ж самого вечора він підібрав їх і аналогічно повіз до кордону, але на дорозі їх затримали.

До суду надійшла угода про визнання винуватості.  Суд призначив узгоджене покарання у вигляді 499,8 тис. гривень штрафу з конфіскацією майна та позбавленням військового звання «старший сержант».

Exit mobile version