368.media

Прокурора з Яворіва звільнили з роботи через нетверезе водіння

Прокурора Мостиського відділу Яворівської окружної прокуратури Львівської області Ростислава Гутника звільнили з роботи через нетверезе водіння. Про це редакція 368.media   дізналася з рішення КДКП.

Чоловіка призначили в прокуратуру 25 липня минулого року. До того у місті Червонограді 30 червня його за порушення ПДД зупинили поліцейські. Патрульні встановили, що прокурор на Volkswagen Tiguan не увімкнув покажчик повороту.

Під час спілкування з прокурором вони виявили ознаки алкогольного сп’яніння, які полягали у порушенні координації рухів та наявності запаху алкоголю з ротової порожнини. Гутнику запропонували пройти огляд на місці, але він відмовився.

Далі, поліцейськими запропоновано  прокурору пройти такий огляд у приміщенні КП «Центральна міська лікарня», на що отримано його згоду. Однак й там чоловік відмовився від огляду. На нього склали протоколи за ч.1 ст. 130 та ч.2 ст. 122 КУпАП.

Сам Гутник у поясненнях наполягав, що протягом дня мав погане самопочуття через гіпертонічну хворобу, яка ускладнилась високою температурою повітря.

Відчувши покращення самопочуття, він вирушив у особистих справах на авто тітки до магазину господарчих товарів. Надалі його зупинили патрульні. Але він не погодився з причиною зупинки.

Про безпідставну зупинку він вирішив повідомити заступника керівника Червоноградської окружної прокуратури.

Поліцейський повідомив йому, що ймовірні ознаки алкогольного сп’яніння. Почувши безпідставні підозри, його стан здоров’я раптово погіршився, він відчув запаморочення, головний біль та відчутний біль у грудях.

На його зауваження про погіршення самопочуття поліцейські не відреагували. Оскільки Гутник поставився з недовірою до поліцейських, проходити огляд він відмовився. Водночас погодився пройти такий огляд у медичному закладі.

Після прибуття до лікарні, орієнтовно після 20 години, лікар почав проводити його огляд, однак без відповідного направлення органу поліції. Тому він теж відмовився.

У комісії заперечення Гутника не взяли до уваги. Його вирішили звільнити з органів прокуратури. З вересня минулого року прокурора увільнено від роботи у зв’язку з призовом на військову службу під час мобілізації до ЗСУ.

 

Exit mobile version