368.media

У Чернівцях учасника АТО засудили за напад за журналіста

У Чернівцях суд визнав активіста Максима Сулейманова винним у перешкоджанні журналістській діяльності. Відповідний вирок ухвалив Шевченківський райсуд за ч. 1 ст. 171 КК.

У середині серпня журналіст  ТРК «ЗЕТ-ПРО» Василь Забродський прибув до приміщення ЦНАП на прес-конференцію мера.

Біля входу в приміщення до журналіста наблизився незнайомець і облив  його нечистотами. Згодом у судовому засіданні Забродський пригадував, що встиг помітити двох підозрілих людей, один з яких високий і з бородою, а другий — маленького зросту.

Бородань, а це Сулейманов, побіг йому назустріч, щось дістаючи із сумки. Його спільник усе знімав. Забродський почав тікати до входу в приміщення, але не встиг і був облитий. Він підсковзнувся, упав через поріг, нечистоти попали на одяг і на руки.

Незнайомець щось сказав про патріотів і пішов, а він, піднявшись, пішов до вбиральні, де змив залишки нечистот, утершись  футболкою.

Він вийшов у коридор напівоголений, де зустрів директорку, яка попросила прибиральницю усе вимити і дати йому халат.

Одягнувши накидку Забродський пішов на прес-конференцію. Мер міста, побачивши його начебто сильно розхвилювався.

Місцеве видання писало, що Забродський з’явився на прес-конференцію у халаті прибиральниці і шортах, вмістивши фото.  Вигляд Василь Забродський пояснив тим, що на нього здійснили напад «люди мера», які намагалися не допустити його на пресконференцію, організовану у приміщенні ЦНАП.

Потерпілий сказав, що особою, яка вилила на нього нечистоти, був саме обвинувачений. На його думку, цей чоловік співпрацює з правоохоронними органами. Водночас журналіст не заперечував, щоб винуватця покарали штрафом, без реального позбавлення волі, оскільки вважає цю людину жертвою обставин.

Нападник свою вину повністю визнав і відмовився від дачі показань, посилаючись на ст. 63 Конституції.

Обвинуваченого оштрафували на 850 гривень.  Максим Сулейманов учасник АТО, та вочевидь хороший знайомий однопартійця мера Романа Клічука, депутата облради від «Єдиної альтернативи» Андрія Пуздряка.

Про це свідчать чимало фотографій опублікованих у соціальних мережах, на яких Максим Сулейманов завжди поруч з членом  організації.  Максим Сулейманов, разом з Андрієм Пуздряком, приходив під стіни будівлі телеканалу «Чернівецький промінь» погрожувати журналістам.

Exit mobile version