368.media

Нардеп у розпал війни таємно купив елітний будинок в столиці

Народний депутат Павло Халімон під час засідання Верховної Ради України в Києві, 20 вересня 2019 р. Фото Струмковський Володимир / УНІАН

Заступник керівника парламентської фракції «Слуга народу» Павло Халімон у розпал повномасштабної війни росії проти України придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень, оформивши його на іншу особу. Про це повідомляє «Українська правда».

Угода мала місце в червні 2022 року. Згідно з договором купівлі-продажу маєтку на Печерських пагорбах у столиці, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10,3 млн гривень, із яких вартість будинку становила 6,5 млн гривень, а ділянки – 3,8 млн гривень.

Водночас згідно з сайтами з продажу нерухомості, будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 млн гривень. Продавцем був архієрей ПЦУ Олександр Драбинко. За його словами, продажем будинку через ріелтора займався його брат. Осіб покупців, Драбинко, мовляв, не знає. Маєток нібито продав дешевше, тому що потрібні були гроші.

Згідно з даними у закритому реєстрі, власником є не народний депутат Халімон, а громадянка Котеленець Анастасія.

Про Котеленець практично немає інформації у мережі, окрім закритого акаунту в Instagram. Водночас у 2021 році у її власності з’явилося 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 га.

Голова парламентської фракції Давид Арахамія заявив, що Халімон буде звільнений із посади заступника. У партії також закликали правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям.

Exit mobile version