368.media

Полковнику окупаційної армії висунили підозру у захопленні аеропорту «Антонов»

СБУ підозрює командира 45-ї бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ рф полковника Вадима Панькова в порушенні законів та звичаїв війни. Текст підозри розміщено на сайті Офісу генпрокурора.

У лютому 2022 року росіяни захопили територію аеропорту «Антонов» і контролювали її до 7 березня. У цей період вони утримували в полоні 28 українських військовослужбовців, з яких 13 прикордонників.

Також під час захоплення смт Гостомель окупанти знайшли у підвалах не менше 30 цивільних, які-небудь були військовослужбовцями та переховувались від обстрілів. Людей взяли в полон і з іншими бранцями помістили в підвал на території аеропорту.

Надалі полонених розділили на групи і помістили до холодильних камер у приміщенні їдальні аеропорту. Там людей утримували до 7 березня в умовах низької температури, високої вологості і відсутності освітлення. Люди мусили спати на бетоні й не мали умов для справляння природних потреб. Також полоненим не організували достатнього харчування: на добу людині в середньому давали одну ложку каші та 150 мл води.

Далі окупанти змусили шістьох полонених завантажувати на машини трупи російських військовослужбовців. Одного разу в підвал до цивільних заглянув Паньков і сказав, що зараз до них прийде російська журналістка і щоб ніхто їй не скаржився. Після цього у підвал спустилась журналістка «Первого канала» і відзняла пропагандистський сюжет.

Коли окупанти відступати з аеропорту «Антонов» і забрали полонених з собою та вивезли їх через Білорусь до різних місць на території рф.

Exit mobile version