368.media

Ексголову Державної авіаслужби засудили за зловживання

Колишнього голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка засудили на 3,5 роки позбавлення волі. Про це повідомляє САП.

Колишнього державного службовця категорії «А» визнано винуватим у зловживанні своїм службовим становищем, що завдало тяжких наслідків для приватної компанії.

Суд визнав ексголову ДАСУ винуватим у тому, що він з корисливим мотивом, в інтересах ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», умисно вчинив низку дій, які призвели до отримання цією авіакомпанією переваг для здійснення польотів за маршрутом «Київ – Тегеран – Київ» та спричинили тяжкі наслідки для іншої компанії, а саме ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії».

За вироком суду за ч. 2 ст. 364 КК Антонюку призначено покарання у виді  3,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. гривень.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Exit mobile version