368.media

В Ніжині військовослужбовцю дали 6 років за смертельне ДТП

В місті Ніжин Чернігівської області військовослужбовець, керуючи автомобілем в стані наркотичного сп’яніння, на смерть збив жінку на велосипеді. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 3 ст. 286-1 КК.

Зазначається, 27 серпня минулого року близько 10-ї ранку військовослужбовець за мобілізацією Василь Герасименко, керуючи автомобілем AUDI 100 в стані наркотичного сп’яніння, перевищив дозволену швидкість.

Далі він збив жінку, яка їхала на велосипеді. Від отриманих травм потерпіла померла в автомобілі екстреної медичної допомоги.

Під час судового засідання обвинувачений Василь Герасименко свою вину визнав, зазначивши, що того дня він звільнився з наряду близько 10 години, здав зброю, та поїхав на пошту, звідки вирушив на автомобілі в напрямку вулиці Прилуцької. Перед підйомом на міст він не бачив на дорозі перешкод і збільшив швидкість до 80 км/год.

При цьому, він бачив велосипедистку, але напрям її руху був незрозумілим. Наближаючись до неї, на відстані близько 20 метрів, він побачив що жінка перетинає проїжджу частину, втім уникнути зіткнення йому не вдалось.

В судовому засіданні рідна сестра загиблої зазначила, що не збирається звертатись до винуватця ДТП щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди «оскільки життя людини оцінити неможливо» та просила справедливого та законного рішення у справі.

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області визнав Василя Герасименко винним за ч. 3 ст. 286-1 КК та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. Також суд стягнув з нього 7,3 тис. гривень витрат на залучення експерта.

Exit mobile version