368.media

У Кропивницькому чоловіка засудили за шахрайство з продажем військової амуніції

У Кропивницькому суд визнав рецидивіста винним у шахрайстві з продажем амуніції для ЗСУ. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Кіровського райсуду за ч. 2 ст. 190 КК.

Влітку минулого року чоловік розміщував оголошення у Telegram і Facebook, пропонуючи  на продаж військову амуніцію. Коли з ним зв’язувались потенційні покупці, зловмисник показував фото товару і просив передоплату.

У вироку йдеться про трьох потерпілих, які перерахували шахраю близько 10 тис. гривень. Зловмисник замість замовленого товару поміщав у посилку якийсь одяг (сорочку, шорти та юбку), іншим разом шматок ганчірки, а ще один раз — пакетик із землею.

У 2022 році цей чоловік двічі засуджувався судом за подібні корисливі дії. Зокрема, за те, що присвоїв майже 5 тисяч гривень під виглядом продажу комплекту військової форми. Ще раніше він також притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку і шахрайство.

У двох попередніх випадках суд відпускав чоловіка з умовним строком. За третім разом суд призначив три роки реального позбавлення волі.

Обвинувачений не працює та немає жодного законного доходу, неодружений, за дуже невеликий проміжок часу неодноразово притягувався за вчинення однорідних злочинів проти власності. Суд робить висновок, що обвинувачений не має думки про влаштування свого життя без заподіяння шкоди іншій людині. Інститут права власності, як загальнолюдська цінність, захищена законом, не існує для нього.

Exit mobile version