368.media

У Шостці комунальник отримав 15 років за продаж інформації про дислокацію ЗСУ

Майстер КП «Шостка міськсвітло» Юрій Виходцев засуджений на 15 років позбавлення волі за те, що продавав росіянам інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ та Нацгвардії. Про це редакція  368.media  дізналася з вироку Шосткинського райсуду Сумської області за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 КК.

Чоловік разом з іншою зловмисницею, дії котрої розслідують окремо, вирішили сприяти захопленню частини території України  окупантами.  На думку особи, це могло б забезпечити останній безпечні та комфортні умови проживання у випадку окупації, а також отримання від представників держави-агресора матеріальної винагороди за вчинення протиправних дій.

З кінця травня по початок липня поплічниця майстер зв’язалась з представником збройних сил рф та надалі надавала йому координати підрозділів сил оборони. Для цього користувались програмою «Neтmonitor». За кожну новину зрадникам переводили від 900 до 2,1 тис. гривень.

Після затримання чоловік підписав угоду про визнання винуватості. Його визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК, та призначити йому узгоджене сторонами покарання із застосуванням  ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 15 років без конфіскації майна.

Exit mobile version