368.media

Головного лікаря Мелітополя засудили за колабораціонізм

Медичного директора комунальної лікарні швидкої допомоги Мелітополя Запорізької області Миколу Андроса визнали винним у колабораційні діяльності. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Томаківського райсуду Дніпропетровської області за  ч. 5 ст. 111-1 КК.

В умовах окупації Мелітополя Андрос висунув власну кандидатуру та обійняв посаду директора лікарні, усунувши чинного керівника.

До цього він працював у Мелітопольській лікарні завідуючим приймального відділення. А після захоплення міста допомагав окупаційній владі, зокрема облаштовував госпіталь для російських військових та забезпечував їх ліками. Свідки бачили, як до кабінету обвинуваченого приходили люди в формі.

У судовому засіданні показання дав заступник міського голови Мелітополя. Обвинуваченого він знає особисто, оскільки неодноразово співпрацював із ним по роботі. Свідок стверджує, що 25 лютого Андрос під час окупації вступив у змову з окупаційною військовою адміністрацією, а навесні за власним бажанням обійняв посаду директора медичного закладу, який контролюється адміністрацією держави-агресора.

У матеріалах справи міститься протокол проведення НСРД відносно Андроса, якими зафіксовано його співпрацю з окупантами, виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Микола Андрос не затриманий і, ймовірно, все ще залишається на території окупованого Мелітополя. Його судили заочно.

Вироком йому призначено 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Покарання засуджений відбуватиме з моменту затримання.

Exit mobile version