368.media

Скандальний олігарх Кропачов запускає власний телеканал

Виталий Кропачев

В Україні бізнесмен Віталій Кропачов, компанії якого проходять по багатьом кримінальним справам, запускає канал Ukrainе World News.

Старт запланований орієнтовно на 22 січня. Інформацію підтвердив технічний директор Дмитро Скідан (техдиректор каналу «112 Україна»).

Кропачов минулого року він купив ліцензію на цифрове мовлення «4 каналу», а також компанію «Ера продакшн». Невдовзі після продажу ліцензії майно каналу було заарештоване, а потім передане Держкіно, адже власник каналу Олексій Ковальов перейшов на бік росії. Згодом Ковальова вбили.

Генеральною продюсеркою Ukrainе World News буде Ольга Гіржева. З 2018 року Ольга Гіржева була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером. Вона також була шефредакторкою політичних токшоу «Інша Україна» і «Народ проти» на телеканалі ZIK. «Детектор медіа» сподівається отримати коментарі Ольги Гіржевої щодо Ukrainе World News.

Зі слів Дмитра Скідана випливає, що канал не планує транслювати спільний телемарафон «Єдині новини».

Студія майбутнього каналу розташована в Києві біля станції метро «Нивки». За інформацією джерела «Детектора медіа», до розбудови каналу причетна компанія VisionHouse, яка раніше будувала «112», NewsOne, ZIK, Прямий канал, «Наш» та інші інформаційні канали.

Нагадаємо, Віталій Кропачов — власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів — ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка. Цей канал має супутникову ліцензію, чинну з 2019 року, оформлену на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс».

У цьому ж році Кропачов разом із Носиковим намагався (безуспішно) реанімувати канал ТВі разом із польськими партнерами Millstone and Co на чолі з топменеджером Варшавської фондової біржі Робертом Квятковським. 6 жовтня 2022 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію 4 каналу, яку купив Кропачов, із брендом «Так TV».

Exit mobile version