368.media

На Донеччині вчитель фізіки, що корегував обстріли окупантів, отримав 8 років

Вчителя фізики з Донецької області Костянтина Ваніна визнали чоловіка винним у незаконному поширенні інформацію про розташування ЗСУ.  Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Слов’янського суду ч.3 ст. 114-2 КК.

Чоловік працював вчителем фізики в Малинівському закладі загальної середньої освіти Миколаївської міської ради Краматорського району.

За матеріалами справи, із 30 травня по 25 вересня мешканець Слов’янська з ноутбука надсилав інформацію на Telegram-бот «Народної міліції «ДНР» дані про місця дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ.

Зловмисник інформував бойовиків  про перебування українських військових на території місцевої школи. Надалі окупанти завдали ракетного удару, від якого постраждали школа і ближній будинок.

У серпні обвинувачений повідомив, що в школі проживають військові ЗСУ та у лісосмузі ліцею знаходиться військова техніка України. 28 серпня близько 1 ночі у це місце потрапила ракета

Наприкінці вересня чоловік написав, що на території педагогічного університету перебувають військові. Окупанти завдали двох ракетних ударів – вдень потрапивши по приватному будинку і надвечір по багатоповерхівці.

Коригувальника затримали  лише 17 листопада. У судовому засіданні обвинувачений підтвердив обставини справи і сказав про щире каяття.

Суд врахував ставлення обвинуваченого до скоєного і дані про особу та призначив 8 років ув’язнення. У вироку зазначається, що справа слухалась у закритому засіданні.

Exit mobile version